Način pripreme
Prvo operemo i očistimo paprike, posle pečemo u rerni i stavljamo u šerpu sa poklopcem da se popare kako bi se lakše oljuštile.
Posle oljuštimo patlidžan na trakice i sečemo na kockice, posolimo malo i ostavljamo da se ocedi gorka voda. Za to vreme mi oljuštimo paprike i sečemo na sitne kockice, stavljamo ih u jednu šerpu.
Prelazimo na prženje patlidžana, uzimamo jedan tiganj, stavljamo unutra masnoću i nakon što se ugreje stavljamo unutra isečeni patlidžan na kockcie i uz pomoć rešetkaste kašike mešamo i vadimo kad bude gotov, stavljamo ih na salvetu da se ocedi višak masti.
Nakon što bugu gotovi i pečeni svi patlidžani, pomešamo ih sa paprikom i stavljamo unutra so, sirće, šećer, isečeni peršun i komadiće belog luka, dobro promešamo da se pomešaju ukusi, punimo tegle srednje veličine - oko 5 komada tegli se dobija od doze, poklopimo dobro i kuvamo 15 minuta.