Prženi patlidžan i pečena paprika u teglama za zimu

17/10/2020
"Vreme je za pripremu zimnice od patlidžana i pečene paprike"
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano354
  • Pregledi tokom meseca354
  • Pregledi tokom sedmice183
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 7 komada, srednji
  • paprike - 1.5 kg crvene, šilja
  • peršun - 1 šaka
  • beli luk - 4 čena
  • so - 1.5 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • sirće - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operemo i očistimo paprike, posle pečemo u rerni i stavljamo u šerpu sa poklopcem da se popare kako bi se lakše oljuštile.

Posle oljuštimo patlidžan na trakice i sečemo na kockice, posolimo malo i ostavljamo da se ocedi gorka voda. Za to vreme mi oljuštimo paprike i sečemo na sitne kockice, stavljamo ih u jednu šerpu.

Prelazimo na prženje patlidžana, uzimamo jedan tiganj, stavljamo unutra masnoću i nakon što se ugreje stavljamo unutra isečeni patlidžan na kockcie i uz pomoć rešetkaste kašike mešamo i vadimo kad bude gotov, stavljamo ih na salvetu da se ocedi višak masti.

Nakon što bugu gotovi i pečeni svi patlidžani, pomešamo ih sa paprikom i stavljamo unutra so, sirće, šećer, isečeni peršun i komadiće belog luka, dobro promešamo da se pomešaju ukusi, punimo tegle srednje veličine - oko 5 komada tegli se dobija od doze, poklopimo dobro i kuvamo 15 minuta.

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar