Turski koh sa kokosovim brašnom

17/10/2020
"Toliko sočno, toliko nežno, toliko aromatino, toliko se brzo pojede dok vam ga hvalimo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano339
  • Pregledi tokom meseca339
  • Pregledi tokom sedmice125
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Koh

Način pripreme

Sastojke za testo pomešamo u odgovarajućoj posudi i dobro promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Smesu prebacujemo u prethodno namazan pleh i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-30 minuta, proveravamo čačkalicom za zube, treba da izađe suva.

Pečeni koh vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi.

U međuvremenu prirpemamo sirup za koh. Šećer prelivamo sa vodom i ugrevamo dok se potpuno ne rastvori. Stavljamo da pvori, nakon toga dodajemo sok od limuna i ostavljamo da vri oko 5 minuta na umerenoj vatru.

Hladan turski koh prelivamo toplim sirupom.

Ostavljamo u frižideru da se dobro natopi i serviramo turski koh sa kokosom.

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar