Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pačija Supa»Čorba od domaće patke

Čorba od domaće patke

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5861092k265
Čorba od domaće patke
Fotografije: Ivelina
1 / 3
21/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Jedna čorbica za zagrevanje duše i podizanje raspoloženja"

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad, minjon (1200 g)
  • majčina dušica - 2 struka
  • šargarepa - 2 komada
  • selen - 1/2 vezice
  • celer - 2 struka, stabljike
  • paradajz - 2 komada, crveni
  • so
  • bibe - po ukusu
  • lovorov list - 1 komad
  • za zapršku
  • kisela pavlaka - 50 g
  • žumanca - 2 komada
  • sok od limuna - od 1 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Patka minjon potiče iz severoistočne Italije. Patka minjon je mnogo ukusna, bez mnogo masnoća, gaji se i u Bugarskoj. Sjajna je za dijetalnu ishranu.

U ekspres lonac se sipa 4-5 litara hladne vode. Stavite očišćenu patku u šerpu i stavite da provri.

Odstranite penu na površinu i dodajte lovorov list, so, biber, jednu celu glavicu luka i jednu šargarepu.

Zatvorite poklopcem u kuvajte u ekspres loncu 50 minuta.

Čim pačetina omekša, očisti se od kosti i seče se na sitno, po želji dodajte i isečene iznutrice, ja ne stavljam.

Povrće se izvadi iz bujona i dodaje se sitno isečen paradajz, celer, majčina dušica, selen, šargarepa i ostavlja se da vri još 15 minuta.

Kada prođe 15 minuta, lonac se sklanja sa ringle i pažljivo se zaprži prethodno umućenim žumancima i kiselom pavlakom. Iscedi se sok od jednog limuna.

Servirajte pačiju čorbu posutu iseckanim peršunom.

Prijatno spremanje ove veoma ukusne i korisne čorbe od domaće patke!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: