Način pripreme
Patka minjon potiče iz severoistočne Italije. Patka minjon je mnogo ukusna, bez mnogo masnoća, gaji se i u Bugarskoj. Sjajna je za dijetalnu ishranu.
U ekspres lonac se sipa 4-5 litara hladne vode. Stavite očišćenu patku u šerpu i stavite da provri.
Odstranite penu na površinu i dodajte lovorov list, so, biber, jednu celu glavicu luka i jednu šargarepu.
Zatvorite poklopcem u kuvajte u ekspres loncu 50 minuta.
Čim pačetina omekša, očisti se od kosti i seče se na sitno, po želji dodajte i isečene iznutrice, ja ne stavljam.
Povrće se izvadi iz bujona i dodaje se sitno isečen paradajz, celer, majčina dušica, selen, šargarepa i ostavlja se da vri još 15 minuta.
Kada prođe 15 minuta, lonac se sklanja sa ringle i pažljivo se zaprži prethodno umućenim žumancima i kiselom pavlakom. Iscedi se sok od jednog limuna.
Servirajte pačiju čorbu posutu iseckanim peršunom.
Prijatno spremanje ove veoma ukusne i korisne čorbe od domaće patke!