Pravi domaći medenjaci

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
130
731
21/10/2020
"Toliko pravi, da ček nećete ni poverovati koliko su ukusni domaći medenjaci"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano266
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • med - 5 kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • cimet - 1 i 1/2 kesica
  • sirće - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove prave domaće medenjake razbijemo jaja u duboku posudu i mutimo ih zajedno sa šećerom pomoću miksera.

Dodajemo ulje, istopljeni med, cimet i sodu, ugašenu sa sirćetom u umućena jaja.

Mutimo smesu mikserom, nakon čega dodajemo lagano brašno i nastavljamo da mutimo, nakon čega je teško za mućenje mikserom, počinjemo da mesimo testo rukama dok se ne dobije medeno-cimet testo.

Kada je mešenje gotovo stavljamo testo u frižider da se stegne. Posle vadimo iz frižidera i počinjemo da oblikujemo loptice, koje stavljamo na papir za pečenje.

Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Ponavljamo oblikovanje medenih loptica dok se smesa ne potroši.

Po želji možete da napravite različite oblike naših domaćih medenjaka.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar