Pogača sa belim lukom, peršunom i kačkavaljem

23/10/2020
"A da li ste uopšte jeli ukusnu pogaču, ukoliko niste probali ovu pogaču sa belim lukom, peršunom i kačkavaljem "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano808
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. U njega dodajte so i promešajte.

U 100 ml mlakog mleka rastvorite kvasac, šećer i 2 supene kašike brašna. Ostavite na toplom 10-15 minuta dok se kvasac ne aktivira.

Umutite jaja.

Dodajte u brašno sve sastojke za testo i zamesite meko testo. Pred kraj mešenja dodajte mekani maslac.

Pokrijte krpom i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.

Obložite pleh papirom za pečenja. Premesite testo u plehu i rasporedite rukama posutim brašnom.

Nožem za picu napravite proreze.

U posudi pomešajte mekani maslac (30 g), 1 jaje i prethodno sitno iseckani peršun i beli luk. Dodajte prstohvat soli i sve promešajte.

Sa ovom smesom premažite pogaču.

Isecite kačakvalj na trake i poređajte u proreze.

Pecite pogaču sa belim lukom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta dok ne dobije lepu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar