Način pripreme
Očistite jabuke i tek tad ih izmerite. Možete da ih spremite zajedno sa korom.
Neophodna količina je 1 kg očišćenih jabuka, Narendajte ih i nakon toga ih pasirajte u glatku smesu.
Stavite ih u duboku šerpu i dodaje 200 ml vode. Kuvajte 30-40 minuta mešajući neprestano.
Nakon što prođe to vreme stavite želirajući šećer i kuvajte još 15 minuta.
Da biste bili sigurni da je marmelada gotova stavite kašiku nje u tanjir i ohladite. Ako se smesa ne razliva marmelada je gotova.
Sipajte je u posudu za pečenje ili u vatrostalnu posudu i sačekajte da se ohladi. Pokrijte folijom za sveže ćuvanje i stavite u frižider.
Pogodna je za direktnu konzumaciju kao i za nadev različitih kiflica ili kolača.
Tako napravljena marmelada od jabuke može da izdrži nekoliko nedelja u frižideru. Druga varijanta je da je sipate u tegle i da sterilišete deset minuta.
Nek vam je slatko!