Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice iz rerne»Vetrenjača od tikvica sa dimljenom slaninom

Vetrenjača od tikvica sa dimljenom slaninom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Vetrenjača od tikvica sa dimljenom slaninom
Fotografije: Galya Nikolova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Veoma brzo se priprema, a rezultat je unikatan!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • dimljena slanina - 250 g
  • kačkavalj - 150 g
  • paradajz - 2 komada
  • mladi luk - 1 stabljika
  • maslinovo ulje
  • himalajska so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite tikvice na trake, ali nemojte da ih sečete do kraja, ostavite deo kod drške. Dobro ih posolite i ostavite ih da se višak vode ocedi. Nasecite dimljenu slaninu na tanke i široke trake.

Kačkavalj i paradajz naseckajte na trakice, a luk na tanke kolutove. Između svake trakice tikvica stavite komad dimljenih grudi, kačkavalj i paradajz. Nauljite pleh maslinovim uljem i poređajte vetrenjače.

Odozgo pospite sa još maslinovog ulja u stavite u umereno zagrejanu rernu da se zapeče i da se kasnije bolje ispeče tikvica.

Poslužite sa iseckanim mladim lukom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: