Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Piletina sa povrćem u rerni

Piletina sa povrćem u rerni

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Piletina sa povrćem u rerni
Fotografije: Gergana Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ova gozba će zadovoljiti i najistančaniji ukus!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • krompir - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • paprika - 2 komada
  • bamija - 100 g
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu skuvajte i meso odvojite od kostiju. Isecite ga na komade i procedite bujon. Patlidžan isecite na kockice, posolite ga i ostavite da se odvoji gorki sok.

Zagrejte ulje i dodajte sitno seckani luk. Dodajte na kockice nasečenu šargarepu, naseckanu papriku, bamiju i oceđeni patlidžan.

Dinstajte oko pet minuta, a zatim dodajte oljušteni i naseckani paradajz, seckani krompir i komade piletine.

Začinite alevom paprikom, biberom, lovorovim listom i posolite po ukusu. Sve dobro izmešajte i prelijte bujonom u kome ste kuvali piletinu tako da povrće i meso budu pokriveni.

Stavite posudu u zagrejanu rernu i kuvajte dok ne bude gotovo - oko 60 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: