Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Krhka jagnjetina sa pečurkama i mladim lukom

Krhka jagnjetina sa pečurkama i mladim lukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Krhka jagnjetina sa pečurkama i mladim lukom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Ukusno i polovina - krhka jagnjetina sa pečurkama, ima i mladog luka za još više apetita"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg (prednji deo)
  • mladi luk - 1 - 2 veze
  • pečurke - 1 tegla
  • pirinač - 1 1/2 šolje
  • nana - suvi ili svež
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na krupnije porcije i u dubokoj posudi ih prvo natrljajte alevom paprikom, solju, nanom i uljem.

Isecite mladi luk, nanu i sipajte u pleh, prelijte uljem, alevom paprikom i solju, mešajte i ređajte porcije mesa odozgo.

Sipajte vodu u meso, nemojte da ga pokriva i uvijte aluminijumskom folijom.

Pecite jagnjetinu u umerenoj rerni oko sat i po vremena, nakon toga izvadite i dodajte oprani pirinač i isečene pečurke.

Ponovo pokrijte folijom i pecite još oko 30 minuta. Posle skinite foliju i pecite dok ne dobije lepu crvenu boju meso i pečurke.

Krhka jagnjetina sa pečurkama i mladim lukom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: