Način pripreme
Kvasac se rastvara u toploj vodi, zajedno sa medom i jednom kašikom brašna. Smesa se ostavlja na toplom, da se kvasac aktivira.
Brašno se proseje, pravi se udubljenje i u njega se stavlja so, sveže mleko, ulje. Jaja i narasli kvasac. Zamesi se meko testo, koje se ostavlja da naraste.
Nakon toga podelim testo na 7 velikih lopti i 6 manjih veličine oraha. Sir se gnječi viljuškom i promeša se sa jajetom. Od velikih lopti se razvijaju kore, preko kojih se maže nadeva i presavija se kao levak. Preostalo testo se koristi za oblikovanje.
Nakon što oblikujemo pogaču, vidite slike korak po korak, stavljamo je u kalup za kolač na papir za pečenje i ostavljamo je oko 30 minuta da odstoji.
Namažemo žumance i posipamo čija semenkama koje mogu da budu zamenjene i sa semenkama maka po želji.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.