Način pripreme
Od nabrojanih sastojaka umesite lepo glatko testo, prekrijte streč folijom i ostavite da udvoji svoj obim.
Gotovo testo podelite na 2 dela, od jednog dela napravite 4 lopte i razvijte 4 oble kore.
Premažite ih maslacem, osim poslednje, poređajte jednu na drugu i isecite na 12 trouglova. Na svakom napravite razrez, i na svakom probušite vrh odozdo prema gore.
Dobijaju se listići, svaki uvijajte kao rolat i tako uvijen list stavljate na kraj tepsije. Od drugog dela testa na isti način razvijte 4 male kore, premazujući ih maslacem i posipajući ih sirom.
Seku se na 12 delova, tako što centar ostaje ceo, na fotografijama ćete videti kako. Tako dobijen cvet se stavlja na sredinu tepsije, tako što se krajevi blago podižu ka gore.
Ukoliko želite, na početku možete ostaviti testo veličine oraha za dekoraciju pogače. Ja sam na svojoj pogači oblikovala puža od trakica testa i stavila sam na sredinu.
Ostavite pogaču da naraste, premažite umućenim žumancem s malo mleka i pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni.