Ćuftice od tikvica i mlevenog mesa

Ćuftice od tikvica i mlevenog mesa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
785
904
31/10/2020
"Ćuftice od mlevenog mesa su još sočnije i ukusne kada u njih dodamo tikvice"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano265
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk se seče na sitno.

Tikvica se ljušti i narenda se na krupno rende. Soli se blago i nakon 10 minuta se ocedi između dlanova. Dodaje se u luk.

U blenderu se samelju kriške hleba i dodaju se u tikvicu.

Dodaju se jaja, usitnjen peršun, biber i so. Posipa se brašnom.

Cela smesa se meša i na kraju se dodaje mleveno meso, pri čemu se zamesi. Zagreva se ulje u dubokom tiganju.

Kašikom za sladoled se zagrebe i ubacuju se ćuftice. Prže se sa obe strane dok ne postanu zlataste.

Garnirung - po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar