Način pripreme
Za pripremu kore, istopite izlomljenu čokoladu sa maslacem na pari na šporetu ili u mikrotalasnoj pećnici. Posebno umutite jaja sa šećerom. Mutite ih relativno dugo. Dodajte prohlađenu istopljenu čokoladu i pažljivo promešajte špatulom.
Nakon toga dodajte prosejano brašno i so. Na kraju dodajte u smesu nekoliko izlomljenih Oreo keksa. Sipajte u odgovarajući nauljen i brašnom posuti kalup sa zidovima koji se odvajaju i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejnoj na oko 160 stepeni. Gotovu koru ostavite da se ohladi.
Za krem, umutite meki maslac sa šećerom u prahu, dok ne dobijete vazdušasti krem.
Mutite i dalje i dodajte krem sir, čiju količinu možete i da smanjite, prema vašoj želji. Posebno umutite pavlaku sa malo šećera po želji, dok ne dobije vazdušast izgled i dodajte je u porcijama u krem od maslaca. Na ovaj način sjedinite krem.
Stavite koru u kalup sa nauljenim stranicama, koje se mogu skinuti, premažite je tankim slojem krema i odozgo poređajte prepolovljene komade Oreo keksa sa odlepljenom stranom prema kori.
Preostali krem promešajte sa usitnjenim ili mlevenim Oreo keksom (oko 1 pakovanje). Sipajte preostali krem i poravnajte. Napravite ukras od celih Oreo kolača. Stavite tortu na hladno mesto na najmanje 12 sati i tek nakon toga uklonite stranice kalupa.