Male punjene pogače

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Male punjene pogače
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
05/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
"I deca će poneti u školu, vi ćete poneti na posao, a ostaće i za grickanje tokom dana"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte vodu i rastvorite u njoj kvasac i šećer. Promešajte i pokrijte posudu krpom 10 minuta.

Istopite svinjsku mast i ostavite je da se blago ohladi. Prosejte brašno i napravite udubljenje. Po ivici pustite so.

Umutite jedno jaje i jedno belance. Žumace izdvojte za mazanje pogača.

Dodajte u brašno sve sastojke neophodne za testo. Zamesite meko testo. Nemojte dodavati više brašna.

Gotovo testo za pogače stavite u posudu i pokrijte folijom. Ostavite da naraste oko sat. Podelite testo na 10-12 delova. Oformite ga po vašem ukusu, stavljajući nadev koji ste odabrali.

Razvila sam svaku u elipsu, stavila nadev i uvila kao roščiće. Ovo testo je mnogo elastično i možete da improvizujete sa oblikom pogače. Poređajte pogače na papir za pečenje. Ostavite ih da ponovo narastu 20 minuta.

Pomešajte žumance sa kašičicom vode i namažite gotove male punjene pogače. Po želji pospite semenkama. Koristila sam parmezan, ali sam ih pravila i bez ičega. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta, dok ne dobiju prijatnu preplanulost.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: