Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Male punjene pogače

Male punjene pogače

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Male punjene pogače
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 5
05/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"I deca će poneti u školu, vi ćete poneti na posao, a ostaće i za grickanje tokom dana"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • jaja - 2 komada
  • mast - 70 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika (ravna)
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • nadev
  • sir
  • kačkavalj
  • viršla
  • mocarela
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte vodu i rastvorite u njoj kvasac i šećer. Promešajte i pokrijte posudu krpom 10 minuta.

Istopite svinjsku mast i ostavite je da se blago ohladi. Prosejte brašno i napravite udubljenje. Po ivici pustite so.

Umutite jedno jaje i jedno belance. Žumace izdvojte za mazanje pogača.

Dodajte u brašno sve sastojke neophodne za testo. Zamesite meko testo. Nemojte dodavati više brašna.

Gotovo testo za pogače stavite u posudu i pokrijte folijom. Ostavite da naraste oko sat. Podelite testo na 10-12 delova. Oformite ga po vašem ukusu, stavljajući nadev koji ste odabrali.

Razvila sam svaku u elipsu, stavila nadev i uvila kao roščiće. Ovo testo je mnogo elastično i možete da improvizujete sa oblikom pogače. Poređajte pogače na papir za pečenje. Ostavite ih da ponovo narastu 20 minuta.

Pomešajte žumance sa kašičicom vode i namažite gotove male punjene pogače. Po želji pospite semenkama. Koristila sam parmezan, ali sam ih pravila i bez ičega. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta, dok ne dobiju prijatnu preplanulost.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: