Način pripreme
Jaja se umute mikserom skoro dok ne pobele i tada se dodaje šećer.
Sledi ulje, brašno sa praškom za pecivo (pri dodavanju brašna meša se špatulom).
Testo za kolač se sipa u kalup za tortu, postavljen papirom za pečenje.
Ispeče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta dok čačkalica ne bude suva u sredini.
Dobro ohlađena kora za tortu se iseče na tri dela.
Spremamo mlečni krem, sipamo mleko u šerpu i dodajemo šećer i vanilu.
Malo pre nego što provri mleko, dodajemo brašno uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Sklanjamo šerpu sa tople ringle i dodajemo maslac.
Počinjemo sklapanje torte.
Mažemo obilno kore kremom, a odozgo poređamo kriške banane i domaće slatko od višanja.
Nakon štto sam gotova sa ređanjem red kore - red krema, mažem celu tortu ostatkom krema.
Prethodno sam isekla na tanke kriške bananu, jagode i pomorandžu za dekoraciju voćne torte.
Ukusna i lagana torta sa mlečnim kremom i voćem!