Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Čokoladne milibrot kiflice

Čokoladne milibrot kiflice

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Čokoladne milibrot kiflice
Fotografije: marcheva14
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"I baš kada smo pomislili da život ne može biti lepši, neko vam predloži da probate čokoladne milibrot kiflice"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, belo
  • brašno od rogača - 35 g (ili prirodni kakao)
  • suvi kvasac - 5 g
  • jaja - 1 komad, L
  • sveže mleko - 150 ml
  • maslac - 100 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 120 g
  • so - prstohvat
  • tečna čokolada - nutela, za nadev
  • vanila
  • sveže mleko - 1 supena kašika, za premazivanje kiflica
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni:

Dva ravna pleha, obložena papirom za pečenje.

Mleko ugrevamo do 30 stepeni. Dodajemo kvasac i 1 supenu kašiku šećera od ukupne količine, promešamo i ostavljamo sa strane dok se ne aktivira.

Mutimo žicom jaje i šećer.

U velikoj posudi pomešamo dve vrste brašna, so i promešamo. U sredini pravimo udubljenje i sipamo umućeno jaje sa šećerom, svežim mlekom sa aktiviranim kvascem.

Mešamo drvenom kašikom dok ne počne da se stvara grubo testo. Ako je potrebno dodajemo još malo brašna oko 2-3 kašike.

Oblikovano testo sipamo na brašnom posutu radnu površinu i mesimo dobro. Nakon toga u porcijama dodajemo mekani maslac i nakon svakog dodavanja mesimo lepo dok ga testo ne upije.

U početku je testo lepljivo, ali u procesu mešenja će postati elastično i neće se lepiti.

Gotovo testo stavljamo u maslacem namazanu posudu, pokrivamo i ostavljamo da nadođe oko 1 i po - 2 sata.

Na brašnom posutoj radnoj povšini vadimo nadošlo testo. Delimo na 2 jednaka dela da bi bilo lakše. Svaki deo razvijemo oklagijom u krug prečnika 30 cm debljine oko 3-4 mm. Isečemo na 8 jednakih trouglova.

U kraj - osnovu svakog trougla stavljamo po 1 punu kašičicu nutele. Uvijamo kiflice.

Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, pokrijemo folijom i kiflice ostavljamo da stoje ponovo ok o40 minuta.

Pre nego što ih stavimo u rernu, milibrot kiflice namažemo svežim mlekom uz pomoć četke.

Pečemo na 180 stepeni oko 15 minuta.

Nakon što se ohlade, čokoladne milibrot kiflice možemo ukrasiti rastopljenom čokoladom i posuti samo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: