Način pripreme
Rerna - 180 stepeni:
Dva ravna pleha, obložena papirom za pečenje.
Mleko ugrevamo do 30 stepeni. Dodajemo kvasac i 1 supenu kašiku šećera od ukupne količine, promešamo i ostavljamo sa strane dok se ne aktivira.
Mutimo žicom jaje i šećer.
U velikoj posudi pomešamo dve vrste brašna, so i promešamo. U sredini pravimo udubljenje i sipamo umućeno jaje sa šećerom, svežim mlekom sa aktiviranim kvascem.
Mešamo drvenom kašikom dok ne počne da se stvara grubo testo. Ako je potrebno dodajemo još malo brašna oko 2-3 kašike.
Oblikovano testo sipamo na brašnom posutu radnu površinu i mesimo dobro. Nakon toga u porcijama dodajemo mekani maslac i nakon svakog dodavanja mesimo lepo dok ga testo ne upije.
U početku je testo lepljivo, ali u procesu mešenja će postati elastično i neće se lepiti.
Gotovo testo stavljamo u maslacem namazanu posudu, pokrivamo i ostavljamo da nadođe oko 1 i po - 2 sata.
Na brašnom posutoj radnoj povšini vadimo nadošlo testo. Delimo na 2 jednaka dela da bi bilo lakše. Svaki deo razvijemo oklagijom u krug prečnika 30 cm debljine oko 3-4 mm. Isečemo na 8 jednakih trouglova.
U kraj - osnovu svakog trougla stavljamo po 1 punu kašičicu nutele. Uvijamo kiflice.
Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, pokrijemo folijom i kiflice ostavljamo da stoje ponovo ok o40 minuta.
Pre nego što ih stavimo u rernu, milibrot kiflice namažemo svežim mlekom uz pomoć četke.
Pečemo na 180 stepeni oko 15 minuta.
Nakon što se ohlade, čokoladne milibrot kiflice možemo ukrasiti rastopljenom čokoladom i posuti samo šećerom u prahu.