Način pripreme
Ugrejte sveže mleko i u njemu rastvorite šećer i kvasac.
Prosejte brašno sa solju i napravite udubljenje. Dodajte smesu sa kvascem i maslinovim uljem.
Zamesit meko testo. Ako je potrebno dodajte još malo brašna dok ne dobijete testo koje se ne lepi.
Namažite testo sa malo maslinonovog ulja i stavite ga u posudu, pokrijte folijom ili krpom.
Ostavite 30 minuta da nadođe.
Izrendajte kačkavalj krupnije, a sir izmrvite. Pomešajte ih.
Gotovo testo podelite na 8 delova. Oblikujte loptice i spljeskajte između dlanova. U sredinu stavite po 1 supenu kašiku nadeva i ponovo oblikujte loptu. Na brašnom posutoj radnoj povšrini razvucite svaku na tanku koru okruglog oblika.
Oštrim nožem napravit proreze po površini.
Poređajte prlenke u pleh, obložen papirom za pečenje.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i stavite da se peče 15-20 minuta.
Odmah nakon što se ispeku ih namažite mekanim maslacem.
Po želji pospite prlenke sa nadevom šarenom solju ili drugim začinom.