Način pripreme
Operite krompir, oljuštit ga i ponovo ga isplaknite. Svaki krompir isecite na tanke krugove dbljine oko 5 mm, a nož ne treba da dođe do osnove krompira.
Isecite beli luk na tanke kriške, a dimljeni sir na tanke krugove. Umesto dimljenog sira možete da koristite kobasicu po izboru.
Između odvojenih kriški svakog krompira stavljajte po krišku belog luka i dimljenog sira. Zagrejte maslinovo ulje sa malo soka od limuna i prelijte krompire koje ste već poređali u posudu za pečenje.
Pospite ih začinima i solju po ukusu. Stavite krompir lepezu da se ispeče oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Tokom pečenja nekoliko puta ih prelivajte masnoćom iz posude za pečenje.
Gotove krompir lepeza sa dimljenim sirom izvadite, pospite sa malo narendanog kačkavalja i vratite na 2 minuta da se zapeku.