Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Punjeni šaran na velikotrnovski način

Punjeni šaran na velikotrnovski način

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Punjeni šaran na velikotrnovski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Nazvali bismo ga i boljarski šaran, ali smo obećali da nećemo da pričamo punih usta"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 kg, ceo
  • peršun - 5 vezica
  • majčina dušica - 10 strukova
  • aleva paprika - 1 kašika
  • luk - 100 g, crni
  • brašno - 400 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, malo soli i mlake vode se zamesi testo, koje se razvija u debeli list.

Luk se iseče na sitno i dinsta se u masnoći i malo vode dok ne omekša. Sklanja se sa ringle i meša se sa sitno isečenim peršunom, majčinom dušicom, alevom paprikom i solju po ukusu.

Prethodno očišćen, opran i posoljen šaran se napuni spremljenim nadevom, zašiva se i uvija se u list testa. Stavlja se u podmazanu posudu za pečenje i peče se u umerenoj rerni.

Punjeni šaran na velikotrnovski način se servira topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: