Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Ukusna pita od jabuka sa gotovim korama

Ukusna pita od jabuka sa gotovim korama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2263k234
Ukusna pita od jabuka sa gotovim korama
Fotografije: Galq18
1 / 3
07/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Kore su gotove, tako da nema razloga za brigu - spremićete pitu od jabuka još jednostavnije i brže"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, fine
  • jabuke - oko 5 komada, velike
  • šećer - 1 šolja
  • cimet - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada, u prahu
  • orasi - šaka, mleveni
  • suvo grožđe
  • maslac - 100 g, istopljen / ulje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 160 stepeni.

Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.

Držač od trske sa drvenom drškom za uvijanje kora.

Na list papira za pečenje se stavlja jedan kora u namaže se masnoćom po izboru. Preferiram maslac, jer daje predivnu aromu. U dunji deo se stavlja drveni držač i nabira se labavi rolat ka sredini.

Ostavlja se 5 cm neuvijene kore, to je osnova, koja će se uviti u krug.

Oformi se krug, a krajevi kore se ostavljaju u sredini, pritskaju se, da se dobije krug, kao venac. Poređaju se u posudu za pečenje. Namažu se ponovo.

Jabuke se narendaju na rende ili se provlače kroz blender, nekoliko puta kratko. Nakon toga se dobro ocede. Ako postoji centrifuga za povrće veoma je pogodno da se stave jabuke i da se zavrti nekoliko puta, izaći će suvo. U njih se dodaje šećer, cimet, suvo grožđe i vanila.

U sredinu svakog venca od kore se stavlja nadev, odozgo se posipa filetiranim bademom.

Peče se na 160 stepeni oko 45-50 minuta. Ohladi se i posipa se šećerom u prahu samo po kraju kore.

Pri serviranju je pogodno da se doda i kašika kisele pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: