Način pripreme
Rerna - 160 stepeni.
Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.
Držač od trske sa drvenom drškom za uvijanje kora.
Na list papira za pečenje se stavlja jedan kora u namaže se masnoćom po izboru. Preferiram maslac, jer daje predivnu aromu. U dunji deo se stavlja drveni držač i nabira se labavi rolat ka sredini.
Ostavlja se 5 cm neuvijene kore, to je osnova, koja će se uviti u krug.
Oformi se krug, a krajevi kore se ostavljaju u sredini, pritskaju se, da se dobije krug, kao venac. Poređaju se u posudu za pečenje. Namažu se ponovo.
Jabuke se narendaju na rende ili se provlače kroz blender, nekoliko puta kratko. Nakon toga se dobro ocede. Ako postoji centrifuga za povrće veoma je pogodno da se stave jabuke i da se zavrti nekoliko puta, izaći će suvo. U njih se dodaje šećer, cimet, suvo grožđe i vanila.
U sredinu svakog venca od kore se stavlja nadev, odozgo se posipa filetiranim bademom.
Peče se na 160 stepeni oko 45-50 minuta. Ohladi se i posipa se šećerom u prahu samo po kraju kore.
Pri serviranju je pogodno da se doda i kašika kisele pavlake.