Način pripreme
U tepsiji sa papirom za pečenje sam pažljivo sakupila svaku koru posebno i stavljala sam ih jednu do druge. Posula sam ih polovinom ukupne količine ulja i sirom.
U posudi sam viljuškom umutila jaja, u mleko sam stavila sodu bikarbonu da se aktivira i dodala sam je u jaja. U posudu sam dodala i ostalu količinu ulja i dobro sam izmešala.
Posle sam pažljivo kašikom stavljala svuda smesu od jaja.
Ponegde stavljam komadiće kravljeg maslaca, ostavila sam pet minuta da blago upije smesu u kore i stavila sam tepsiju u hladnu rernu.
Uključila sam na 180 stepeni i stavila sam tajmer na 30 minuta. Tačno nakon 30 minuta na najnižem nivou u rerni, pita sa sirom je bila gotova.
Veoma je mekana i ukusna pita. Uvek bude brzo i jednostavno!
Sledeći put probajt ei naše recepte za pitu sa prazilukom i pitu sa sitnim sirom.