Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom iz rerne

Gnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom iz rerne

ažurirano:
Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641902k
Gnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Čudesna gnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom - jedite sa uživanjem."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - oko 1 kg
  • jaja - 8 komada
  • hleb - 2 kriške
  • sveže mleko
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • za bešamel sos
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • kravlji maslac - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Oko kilogram mlevenog mesa pomešajte sa dva jajeta, dve kriške hleba natopljene u sveže mleko, iseckan luk. Začinite solju, biberom, alevom paprikom i čubrom.

Oblikujte gnezda od mlevenog mesa, stavite na namazan pleh na rastojanju. U sredinu gnezda napravite rupu i razbijte jedno jaje.

Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni, a za to vreme napravite sos, koji ćete kasnije dodati u gnezda.

U šerpi propržite brašno sa maslacem. Dodajte sveže mleko i mešajte dok se ne zgusne. Začinite solju, biberom, muskatnim oraščićem.

Kad gnezda budu gotova, dodajte bešamel sos u njih.

Pecite gnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom u rerni još desetak minuta ili dok sos ne uhvati koricu i dok se još ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: