Način pripreme
Kalup za kolač 40/12 cm potpuno pokriven unutra folijom, ali tako da drške od njega ostanu i sa strane van kalupa za lakše vađenje kolača.
Keksiće od dve vrste stavljate u blender i meljite dok ne dobijete brašno. Izvadite iz posude i dodajte rastopljeni maslac. Mnogo lepo se meša viljuškom da bi maslac mogao da se ravnomerno rasporedi u keks.
Smesu sipajte u dugački kalup za kolač prečnika 40/12 cm, pritisnite prema dnu i popunite, poravnajte obrnutom stranom kašike.
Rikotu pomešajte sa šećerom u prahu i mešajte spatulom dok ne dobijete krem i dodajte esenciju badema.
Pavlaku mutite dok ne dobijete čvrste vrhove, dodajte celu smesu sa rikotom i nastavite da mutite dok se ne stvore tvrdi vrhovi.
Polovinu umućene smese sipajte preko keksa, rasporedite polovine trešanja, isečene jagode, šaku-dve maline i pospite listiće badema. Odozgo sipajte preostali deo umućene pavlake, poravnajte. Poređajte amareto keksiće. Uvijte u foliju.
Kalup stavite u frižider na jednu noć.
Prilikom serviranja možete sipati rastopljenu čokoladu kroz viljušku.