Način pripreme
Zagrejte mleko i sipajte oko 100 ml u keramičku posudu, dodajte med i promešajte dok se ne rastopi. Dodajte kvasac i 1 kašiku brašna, promešajte i ostavite da se aktivira.
Umutite jaja, nakon što odvojite jedno žumance za mazanje. Prosejte brašno i dobro zamesite glatko testo, koje treba da pokrijete krpom i ostavite da naraste.
Kada je gotovo podelite ga na dva dela, od jednog razvijte dve oble kore, namažite uljem po sredini i isecite na trouglove, uvijte ih u kiflice i isecite po sredini. S drugim delom testa uradite isto.
Sve isečene komade poređajte u duboku posudu za pečenje. Ostavite pogaču da naraste nakon toga je namažite umućenim žumancem, mlekom i uljem. Pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.
Nakon što je izvadite još vruću je namažite medom, dobija jedinstven glanc od meda. Ako želite možete da napravite beli ukras od testa za dekoraciju: brašno, skrob, voda i so.
Razvijte i isecite srca, koja ispečete na 50 stepeni i nakon što je pogača gotova možete da ih dodate, a možete da je ispečete sa njima ali blago će promeniti belu boju,