Način pripreme
U posudu sipajte mleko, prethodno malo ugrejano. Stavite u njega med i kockicu kvasac i mešajte dok se ne rastopi.
Prosejte brašno i napravite udubljenje.
Stavite u udubljenje so, ulje i jaja, ostavite jedno žumance za premazivanje na kraju.
Dodajte mleko sa kvascem i medom i počnite da mesite, sipajte po malo hladne vode.
Mesite dok ne dobijete lepo, meko testo, nakon toga ostavite da nadođe oko 1 sat.
Nakon toga pospite radnu površinu i testo sa brašno premesite još jednom.
Uzmite pleh u kome ćete peći pogaču i namažite ga uljem po dnu i ivicama i pospite sa malo brašna.
Stavite u njega testo i ravnomerno ga ispljeskajte rukama, Ostavite da nadođe još jednom oko 30 minuta.
Na kraju namažite umućenim žumancem u koje ste stavili 3-4 kapljice ulja.
Izbušite pogaču viljuškom, pospite susamom i stavite u ugrejanu rernu da se peče na 180 stepeni.
Čim porumeni stavite odozgo aluminijumsku foliju da ne izgori.
Pecite oko 50-60 minuta, proverite čačkalicom za zube da li je pečena unutra.