Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Teleći jezik sa lukom i krompirom u rerni

Teleći jezik sa lukom i krompirom u rerni

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Teleći jezik sa lukom i krompirom u rerni
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
13/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Jednostavno i ukusno - zapišite recept, dok mi odemo po malo domaćeg vina"

Potrebni sastojci

  • jezik - 1 komad (možete koristiti i svinjski, jagnjeći)
  • crni luk - 2 velike glavice
  • bujon - 2 kocke, teleći
  • voda
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • biber
  • lovorov list
  • krompir - 4 - 5 komada
  • brašno - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik nasecite na 4-5 komada, kako bi se brže skuvao.

Luk naseckajte na rebarca i upržite ga u ulju dok ne porumeni sa svih strana, a zatim dodajte teleći bujon. Dodajte začine, teleći jezik i sipajte vodu, koja treba da pokrije sve 2-3 prsta iznad namirnica.

Dobro zatvorite ekspres lonac i kuvajte oko 50 minuta. Malo pre nego što je teleći jezik potpuno skuvan, treba da ga izvadite, ohladite ga pod hladnom vodom i da ga oljuštite. Nasecite ga na kolutove i vratite ga u ekspres lonac.

Dodajte nasečeni krompir i jelo kuvajte još 10-15 minuta, nakon što proključa.

Po želji, možete da zgusnete čorbu sa malo brašna, koje ste rastvorili u hladnoj vodi.

Ovaj teleći jezik u rerni je veoma ukusan, a možete i da ga pohujete - prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: