Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Meze»Teleći jezik sa sosom od pradajz pirea

Teleći jezik sa sosom od pradajz pirea

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
1232433934
Teleći jezik sa sosom od pradajz pirea
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
07/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Najčistije, krhko i ukusno meso - teleći jezik, serviran u jednostavnom i veoma aromatičnom sosu. To je najromantičniji predlog za večeru koji smo dobili"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 komad
  • paradajz pire - 1 pakovanje (dupli koncentrat 140 g)
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 2 glavice, crni
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • piment - 4 - 5 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - kašičica, mleveni
  • peršun - desetina struka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jezik se dobro opere. Luk i šargarepa se iseku na krupno.

Sve se zajedno sa maslinovim uljem, belim lukom, pimentom i lovorovim listom poređa u ekspres lonac. Posoli se. Naliva se voda da prekrije.

Ostavlja se da se krčka oko sat.

Nakon toga bujon se procedi i u njemu se razmuti paradajz pire. Ostavi se da provri.

Jezik se oljušti i iseče na kriške. Dodaje se u sos. Dodaje se i biber.

Servira se sa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: