Način pripreme
Na veliki komad papira za pečenje rasporedite mleveno meso, koje prethodno začinite sa alevom paprikom, biberom, solju i sitno seckanim mladim lukom i peršunom.
Premažite sloj mesa senfom. Poređajte kolutove suve kobasice, zatim tanko isečene listiće edamer sira. Odozgo premažite majonezom i rasporedite kuvana jaja po dužini.
Uz pomoć papira umotajte rolat.
Stavite rolat Stefani u pleh i pecite ga 1 sat na 180 stepeni. Nakon tog vremena sklonite papir i pecite još 10-15 minuta. Kada je gotov, rolat prebacite u odgovarajući tanjir.
Ukrasite naseckanim paradajzom i peršunom. Kao prilog uz rolat Stefani napravite pire od povrća, pripremljeno od spanaća, tikvica i šargarepe, koje prethodno skuvate na pari. Ispasirajte povrće, dodajte malo pavlake za kuvanje i začinite biberom, kuminom i posolite.
I rolat i pire će vaši ukućani voleti i spremaćete ga često.