Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat Stefani sa suvom kobasicom i majonezom

Rolat Stefani sa suvom kobasicom i majonezom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Rolat Stefani sa suvom kobasicom i majonezom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Draga dijeto, sreo sam neobičan rolat Stefani i shvatio sam da više vremena đelim da provodim sa njim, zbogom"

Potrebni sastojci

  • proizvodi za rolat
  • mleveno meso - 750 g
  • mladi luk - 2 struka
  • peršun
  • aleva paprika
  • biber
  • kumin - mleven
  • so - po ukusu
  • čubar
  • suva kobasica - 1 komad
  • senf - za premazivanje
  • majonez - 1 pakovanje, za premazivanje
  • jaja - 3 - 4 komada, tvrdo kuvana
  • sir - 250 g, edamer
  • paradajz - 1 komad, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Na veliki komad papira za pečenje rasporedite mleveno meso, koje prethodno začinite sa alevom paprikom, biberom, solju i sitno seckanim mladim lukom i peršunom.

Premažite sloj mesa senfom. Poređajte kolutove suve kobasice, zatim tanko isečene listiće edamer sira. Odozgo premažite majonezom i rasporedite kuvana jaja po dužini.

Uz pomoć papira umotajte rolat.

Stavite rolat Stefani u pleh i pecite ga 1 sat na 180 stepeni. Nakon tog vremena sklonite papir i pecite još 10-15 minuta. Kada je gotov, rolat prebacite u odgovarajući tanjir.

Ukrasite naseckanim paradajzom i peršunom. Kao prilog uz rolat Stefani napravite pire od povrća, pripremljeno od spanaća, tikvica i šargarepe, koje prethodno skuvate na pari. Ispasirajte povrće, dodajte malo pavlake za kuvanje i začinite biberom, kuminom i posolite.

I rolat i pire će vaši ukućani voleti i spremaćete ga često.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: