Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi u balsamiko redukciji

Pileće grudi u balsamiko redukciji

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pileće grudi u balsamiko redukciji
Fotografije: marcheva14
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Liči na magiju - pileće grudi, magični aromatični sastojci i na kraju ovo jelo čarobnog ukusa"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • med - 3 supene kašike
  • balsamiko - 50 ml
  • pileći bujon - 150 ml
  • začini - 2 supene kašike, sušeni italijanski
  • dižonski senf - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1/2 veze
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro je vam sastojci budu blizu, jer se dodaju jedan posle drugog, da se ne gubi vreme.

Pileće meso očistite i osušite ubrusom.

Peršun iseckajte i ostavite sa strane.

Pileće grudi isecite na približno tri jednaka parčeta po dijagonali. Stavite u široki deo tanjira i začinite maslinovim uljem, dobro promešajte rukom da se namasti, nakon toga so, krupnije samleven biber.

Ugrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi, onaj gde će se stvoriti korica, to znači da ne treba da bude onaj sa dnom koje se ne lepi.

Stavite komade piletine i pržite dok se ne stvori zlatna korica. Izvadite i držite na toplom mestu.

U isti tiganj sipajte maslinovo ulje ako je potrebno i dodajte izgnječeni beli luk, mešajte 30 sekundi, dodajte suve začine, promešajte brzo i dodajte pileći bujon da se deglazira, mešajte drvenom kašikom, nakon toga senf, med i na kraju Balsamiko. Ostavite na višoj temperaturi da vri dok se sos ne redukuje, ali ne previše.

Vratite komade piletine, prelijte sosom nekoliko puta i ostavite da se krčka oko 10 minuta ako su isečeni deblje, biće potrebno malo više vremena da stoje na ringli ili dok se sos ne pretbori u prijatno glaziranu konsistenciju. Na kraju pospite iseckanim peršunom. Skinite sa vatre, servirajte.

Za dobar rezultat ovog recepta koristite težag i gust balasmiko za balsamiko redukciju, ond je približno konzistencije meda ili tačnije balsamiko iz Modene, koji se može naći u prodavnicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: