Pileći file sa pečurkama i lukom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći file sa pečurkama i lukom

Pileći file sa pečurkama i lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pileći file sa pečurkama i lukom
Fotografije: Gergana Georgieva
14/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Sjajna kombinacija od koje ispada jedno ukusno jelo od piletine sa pečurkama i lukom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i zapržite oko 5 minuta pileći file koji ste prethodno isekli na zalogaje.

Dodajte 100 ml vode, prstohvat soli i dinstajte još 15 minuta dok meso ne ostane samo na masnoći.

Sklonite dinstano pileće meso sa vatre.

U drugoj posudi istopite maslac i u njemu zapržite pečurke, isečene na krupne parčiće, oko 15 minuta.

Dodajte u pečurke luk, isečen na krupno i kuvajte još oko 5 minuta, nakon toga u njih dodajte i dinstano pileće meso.

Začinite jelo biberom i začinom od povrća i sipajte malo belog vina.

Posolite po ukusu i dinstajte još 10 minuta.

Tako spremljen ovaj pileći file sa pečurkama i lukom je mnogo krhak, aromatičan i ukusan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: