Pohovani kačkavalj bez brašna

17/11/2020
"Ostavljamo brašno sa strane, zato što se savršeni pohovani kačkavalj pravi bez njega"
Priprema10 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno22 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano237
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • prezle - oko 200 g
  • mirođija - 1 supena kašika, suva
  • beli luk - 2 prstohvata, u prahu
  • kajenska paprika - 1 - 2 suve ljute paprike (po želji)
  • so - 2 prstohvata
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite kačkavalj na krupnije komade, ne deblje od 1 cm. Ostavite na sobnoj temperaturi da postanu meki i sočni nakon pohovanja, a ne hladni i tvrdi unutra.

2. Pomešajte prezle sa suvom mirođijom, belim lukom i solju. Po želji u suvu smesu izmrvite ljute suve paprike. Količina prezli može biti različita po tome koliko želite da vaša smesa bude debela, obična ili dupla.

3. Umutite jaja sa malo soli.

4. Ugrejte ulje na umerenoj/jakoj vatri - na primer od 9 stepeni na ringli na sedmoj ili osmoj.

5. Uvaljajte komade kačkavalja prvo u jaja, posle u prezle i ponovite, na kraju obavezno završite prezlama, tako da se stvori gust sloj.

6. Pržite sa obe strane dok ne postane zladan, izvadite gotov pohovani kačkavalj na ubrus da se ocedi višak masti.

7. Servirajte tople kao ukusno meze uz vaše piće.

Prijatno sa pohovanim kačkavaljem bez brašna!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar