Način pripreme
Zapecite lešnike u suvom tiganju na nekoliko minuta. Ostavite da se ohlade i posle sameljite u blenderu.
Sameljite i obične keksiće u fine mrve.
Izrendajte jabuke na krupno rende. U njih dodajte limunov sok i promešajte. Tako neće pocrneti. Dodajte 5 supenih kašika šećera, lešnike, keksiće i cimet. Sve promešajte.
Isecite ratluk na polovinice.
Kore za pitu isecite na četiri trake iz pravca široke strane. Uzmite dve od njih, premažite uljem. Stavite 1 supenu kašiku punjenja i polovinu ratluka.
Preklopite kraj kako bi se oblikovao trougao, i nastavite da preklapate do kraja.
Pitice poređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Premažite ih uljem i pospite s malo smeđeg šećera.
Slatke pitice pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta dok ne postanu zlatkaste.
Ukusne i hrskave pitice sa jabukama i ratlukom.
Neka vam je slatko!