Način pripreme
Operite, osušite i sitno iseckajte sveže začine. Možete da dodate i druge po vašem ukusu.
Istopite kvasac i šećer u blago zagrejanom svežem mleku.
Prosejte brašno, u njega dodajte so. Promešajte i napravite kladenac.
Dodajte sveže mleko sa kvascem, ulje i iseckane začine.
Sve promešajte drvenom kašikom. Dobiće se veoma gusto lepljivo testo.
Nauljenim rukama ga oblikujte u loptu i ostavite na toplom da naraste otprilike sat vremena, dok ne udvoji svoj obim.
Nakon što je testo gotovo, nabrašnite radnu površinu i uvaljajte ga.
Uzmite list papira za pečenje, premažite ga sa malo ulja i stavite testo. Umočite ruke u brašno i rasporedite testo na koru sa prečnikom približno 24 cm.
Pomoću papira ga prebacite u tepsiju iste veličine.
Uzmite nož za sečenje pice i pogaču isecite na 8 trouglova.
Ostavite ponovo da naraste na 20 minuta i nakon toga je stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Izvadite je iz rerne, obilno pospite izrenadnim kačkavaljem i vratite mešanu pogaču sa kačkavaljem nazad da se zapeče kačkavalj na još 10 minuta.
Prijatno!