Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Mešana pogača sa kačkavaljem i svežim začinima

Mešana pogača sa kačkavaljem i svežim začinima

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Mešana pogača sa kačkavaljem i svežim začinima
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 9
18/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Postaje toliko ukusna i toliko lako se sprema da će vas proglasiti pravim kulinarskim čarobnjacima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 260 g
  • kvasac - 1 kašičica (suvi)
  • sveže mleko - 200 ml (toplo)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika
  • začini - 2 supene kašike (mirođija, bosiljak, origano)
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, osušite i sitno iseckajte sveže začine. Možete da dodate i druge po vašem ukusu.

Istopite kvasac i šećer u blago zagrejanom svežem mleku.

Prosejte brašno, u njega dodajte so. Promešajte i napravite kladenac.

Dodajte sveže mleko sa kvascem, ulje i iseckane začine.

Sve promešajte drvenom kašikom. Dobiće se veoma gusto lepljivo testo.

Nauljenim rukama ga oblikujte u loptu i ostavite na toplom da naraste otprilike sat vremena, dok ne udvoji svoj obim.

Nakon što je testo gotovo, nabrašnite radnu površinu i uvaljajte ga.

Uzmite list papira za pečenje, premažite ga sa malo ulja i stavite testo. Umočite ruke u brašno i rasporedite testo na koru sa prečnikom približno 24 cm.

Pomoću papira ga prebacite u tepsiju iste veličine.

Uzmite nož za sečenje pice i pogaču isecite na 8 trouglova.

Ostavite ponovo da naraste na 20 minuta i nakon toga je stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Izvadite je iz rerne, obilno pospite izrenadnim kačkavaljem i vratite mešanu pogaču sa kačkavaljem nazad da se zapeče kačkavalj na još 10 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: