Način pripreme
Ugrejte mleko, stavite izmrvljeni kvasac, šećer i 2 kašike brašna. Pokrijte i ostavite da se kvasac aktivira. Napravite udubljenje u brašnu, sipajte ugrejano mleko, so i jaje + jedno belance. Dodajte i aktivirani kvasac.
Počnite da mesite uz postepeno uzimanje brašna. Gotovo testo pokrijte i sačekajte da udvostruči zapreminu. Za to vreme ispasirajte peršun i beli luk sa maslinovim uljem.
U ovu smesu dodajte rastopljeni maslac. Narendajte kačkavalj u posebnu posudu. Od nadošlog testa odsecite male komade. U sredinu svakog, stavite po jednu kašičicu kačkavalja.
Napravite loptice i umačite ih u maslac sa začinima. Stavite jedan red u tavu, na čije dno ste posuli prezle. Premažite loptice ponovo smesom i pospite kačkavaljem-
Stavite još jedan red loptica, pokrijte i ostavite da nadođe. U preostalu smesu sa začinima dodajte mleko i žumance. Promešajte i premažite pogaču.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.