Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od crvenih pomorandži

Slatko od crvenih pomorandži

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Slatko od crvenih pomorandži
Fotografije: marcheva14
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Dajte ove prazne teglice ovamo, imamo neke velike planove za njih, koji uključuju crvene pomorandže"

Potrebni sastojci

  • crvene pomorandže - 1 kg
  • šećer - 700 g
  • limunov sok - od 1/2 velikog limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Sve pomorandže se operu četkom pod tekućom vodom. Dobro bi bilo ako su pomorandže BIO. Ukoliko nisu mnogo sveže, stavljaju se u odeljak u frižideru na sat vremena, nakon čega je njihova obrada veoma jednostavna.

Od ukupne količine pomorandži 2 komada se ostavljaju sa strane. Ostale pomorandže se ogule, tako što se koliko je to moguće uklanja i njihov beli omotač, ovo je lako, ukoliko su hladne i ljuštilicom za povrće.

Seku se na velike kocke.

Pomorandže koje su ostavljene sa strane se ogule, njihov mesasti deo se seče na kockice, a kore, nakon što im se odvoji beli deo, se iseku na sitne kockice, ovo se jednostavno vrši dugačkim i uskim oštrim nožićem.

Stavlja se svo voće i sok od limuna, sa i bez kore, u šerpu zajedno sa šećrom na umerenu ringlu. Uz periodično mešanje slatko se kuva 45 minuta.

Vreme se meri prema satu nakon što slatko provri. Skida se sa ringle i pasatorom se pasira da se dobije pire. Vraća se ponovo, samo da se krčka uz neprestano mešanje.

Vruće slatko se sipa u suve i vruće teglice, okreću se kako bi udubio poklopčić.

Ima dug rok trajanja, više od 2 godine uz pravilno čuvanje na hladnom i provetrenom mestu.

Prilikom pripreme slatkog od pomorandži ne dodaje se voda, a kuva se tačno 45 minuta, nakon što se slatko sipa u teglice, dosta se zgusne.

Obavezno je dodavanje kora od pomorandže, ne oseća se nikakva gorčina, a ostaje raskošna aroma i ukus sveže pomorandže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: