Način pripreme
Rasecite pomorandže i limun na pola i iscedite njihov sok.
Svaku polovinu razdelite na 4 dela. Naseckajte što je tanje moguće. Koru možete odmah staviti u šeru u kojoj će se zatim kuvati slatko od pomorandži.
Sipajte sok od limuna i pomorandži, dodajte 500 ml vode. Pokrijte poklopcem i ostavite da odstoji jednu noć na sobnoj temperaturi.
Sledećeg dana stavite šerpu na vatru, ostavite da uzavri, smanjite toplotu na minimum. Kuvajte otprilike sat vremena uz neprestano, ali ne jako ključanje.
Za to vreme kore treba da postanu providne, a tečnost da ispari barem za jednu trećinu.
Nakon otprilike sat vremena skinite posudu sa ringle. Dodajte šećer, izmešajte.
Šerpu stavite na srednju temepraturu i zagrejte je.
Važno: šećer treba u potpunosti da se istopi pre ključanja.
Slatko od pomorandži sa limunom kuvamo otprilike 10 minuta.