Pileće džigerice na seoski način u vatrostalnoj posudi

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
21/11/2020
"Možemo da zavidimo scakome ko proba ove pileće džigerice na seoski način - spremljene u vatrostalnoj posudi, nema im ravnih"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca86
  • Pregledi tokom sedmice58
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice se uvaljaju u brašno i poređaju na dno namazane vatrostalne posude.

Posuda se poklapa, džigerice se stavljaju u rernu i zapeku se sa obe strane.

Za to vreme se očiste i iseku na ivice luk, šargerpa i paprika, a paradajz se narenda.

Svo povrće se sipa preko zapečenih džigerica. Jelo se posipa solju po ukusu, dodaju se aleva paprika, biber i čubar.

U posudu za pečenje se sipa malo belog vina i šolja vode.

Džigerice na seoski način se vraćaju u rernu i peku još 40 minuta na umerenoj temperaturi.

Pileće džigerice na seoski način u vatrostalnoj posudi se serviraju posute svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar