Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice na seoski način u vatrostalnoj posudi

Pileće džigerice na seoski način u vatrostalnoj posudi

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pileće džigerice na seoski način u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Možemo da zavidimo scakome ko proba ove pileće džigerice na seoski način - spremljene u vatrostalnoj posudi, nema im ravnih"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • so
  • brašno - za valjanje
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • belo vino - 150 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/3 kašičice
  • čubar - 1/2 kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice se uvaljaju u brašno i poređaju na dno namazane vatrostalne posude.

Posuda se poklapa, džigerice se stavljaju u rernu i zapeku se sa obe strane.

Za to vreme se očiste i iseku na ivice luk, šargerpa i paprika, a paradajz se narenda.

Svo povrće se sipa preko zapečenih džigerica. Jelo se posipa solju po ukusu, dodaju se aleva paprika, biber i čubar.

U posudu za pečenje se sipa malo belog vina i šolja vode.

Džigerice na seoski način se vraćaju u rernu i peku još 40 minuta na umerenoj temperaturi.

Pileće džigerice na seoski način u vatrostalnoj posudi se serviraju posute svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: