Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Raspukle kakao gurabije

Raspukle kakao gurabije

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
276127
Raspukle kakao gurabije
Fotografije: Teodora Todorova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
18
"Kakako gurabije se šetaju po kući sa i bez povoda - pravo rečeno, zato što iz tanjira padaju direktno u naše ruke"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje
  • maslac - 1 komad (pakovanje)
  • ulje - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 kapi (esencija)
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kakao - 4 kašike
  • mlečna čokolada - 1 komad
  • šećerne mrvice - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove kakao kolače prosejemo brašno u posudu zajedno sa praškom za pecivo.

U odvojenoj posudi umutimo jaja i šećer, dok se ne dobije glatka smesa i šećer se dobro ne rastvori.

Rastapamo maslac i dodajemo ga u jaja, a zatim ulje.

Promešamo dobro i dodamo kakao i vanilu.

Pomešamo suve i mokre sastojke dok se ne dobije testo.

Postavljamo pravougaonu posudu za pečenje papirom za pečenje, od testa pravimo male loptice i poređamo ih na njega.

Pečemo gurabije u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta.

Rastapamo čokoladu i svaku od raspuklih kakao gurabija umačemo u nju i posipamo šećernim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: