Pilav sa leblebijama i šargarepom

Pilav sa leblebijama i šargarepom

LenkaLenka
Kuvar
763
859
2k
35
4
Pilav sa leblebijama i šargarepom
Fotografije: Lenka
1 / 6
19/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Pilav sa leblebijama i šargarepom - naš predlog za današnji ručak."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrijte ulje u tepsiji sa poklopcem.

Dodajte luk i kuvajte 8 minuta, dok ne omekša.

Umešajte šargarepu, harissu i pirinač i mešajte nekoliko minuta. Prelijte bujonom, pustite da provri, a zatim pokrijte poklopcem i pustite da krčka 10 minuta.

Dodajte leblebije i lagano kuvajte 3-5 minuta, dok zrna pirinča ne omekšaju i dok se sva tečnost ne upije.

Začinite, isključite vatru, pokrijte i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Pilav sa leblebijama i šargarepom servirajte sa grčkim jogurtom.

Rejting

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: