Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk od jagoda sa topingom i šampanjcem

Čizkejk od jagoda sa topingom i šampanjcem

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Čizkejk od jagoda sa topingom i šampanjcem
Fotografije: Gabriela
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Svaki dan je specijalan sa raskošnim čizkejkom od jagoda sa želiranim topingom"

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g, dižestiv
  • maslac - 100 g
  • ekstrakt od vanile - 1 supena kašika
  • krem sir - 200 g, punomasni
  • šećer u prahu - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • jagode - 400 g u sosu iz konzerve
  • želatin - 2 supene kašike
  • toping od jagoda - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa mlevenjem keksa na sitno. Nakon toga stavljamo maslac u mikrotalasnu na 50 sekundi da se rastopi i pomešamo sa keksom. Dobro promešamo dok svi keksići ne upiju maslac.

Stavljamo u kalup za čizkejk celu smesu od keksa sa maslacem, poravnamo uz pomoć spatule da bi bilo ravno. Stavljamo u frižider malo da se stegne dok ne napravimo krem.

U duboku posudu stavljamo krem sir, punomasni sir, šećer u prahu, pavlaku za kuvanje i ekstrakt vanile. Mutimo dobro mikseorm.

Nakon toga izvadimo jagode iz konzerve iz sosa. Isečemo ih sitno i stavljamo u krem.

Vadimo keks iz frižidera i dodajemo pažljivo ceo krem. Vraćamo ponovo u frižider da se malo stegne.

Za to vreme stavljamo u malu džezvu oko 3 prsta vode na vatru dok ne posane vrelo, na tihoj vatri, ne treba da provri.

Dodajemo ceo želatin i mešamo neprestnao dok se želatin ne rastvori.

Nakon toga ga pomešamo sa sosom iz konzerve od jagoa i ponovo dobro promešamo.

Ostavljamo da odstoji jednu noć da može da se stegne.

Ukrašavamo čizkejk od jagoda sa želiranim topingom i šampanjcem sa topingom od jagoda po želji.

Ostavljamo da odstoji u toku noći.

Dekorišemo čizkejk od jagoda sa topingom i šampanjcem topingom od jagoda po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: