Način pripreme
Počinjemo sa mlevenjem keksa na sitno. Nakon toga stavljamo maslac u mikrotalasnu na 50 sekundi da se rastopi i pomešamo sa keksom. Dobro promešamo dok svi keksići ne upiju maslac.
Stavljamo u kalup za čizkejk celu smesu od keksa sa maslacem, poravnamo uz pomoć spatule da bi bilo ravno. Stavljamo u frižider malo da se stegne dok ne napravimo krem.
U duboku posudu stavljamo krem sir, punomasni sir, šećer u prahu, pavlaku za kuvanje i ekstrakt vanile. Mutimo dobro mikseorm.
Nakon toga izvadimo jagode iz konzerve iz sosa. Isečemo ih sitno i stavljamo u krem.
Vadimo keks iz frižidera i dodajemo pažljivo ceo krem. Vraćamo ponovo u frižider da se malo stegne.
Za to vreme stavljamo u malu džezvu oko 3 prsta vode na vatru dok ne posane vrelo, na tihoj vatri, ne treba da provri.
Dodajemo ceo želatin i mešamo neprestnao dok se želatin ne rastvori.
Nakon toga ga pomešamo sa sosom iz konzerve od jagoa i ponovo dobro promešamo.
Ostavljamo da odstoji jednu noć da može da se stegne.
Ukrašavamo čizkejk od jagoda sa želiranim topingom i šampanjcem sa topingom od jagoda po želji.
Ostavljamo da odstoji u toku noći.
Dekorišemo čizkejk od jagoda sa topingom i šampanjcem topingom od jagoda po želji.