Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Čokoladno-mermerni brauni sa topingom od jagoda

Čokoladno-mermerni brauni sa topingom od jagoda

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k218
Čokoladno-mermerni brauni sa topingom od jagoda
Fotografije: marcheva14
1 / 6
20/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Damo će te pravi prijatelj dočekati sa rečima - da li želiš da podelimo ceo pleh čokoladno-mermernog braunija sa topingom od čokolade"

Potrebni sastojci

  • TOPING
  • krem sir - 220 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • jagode - 250 g
  • šećer - 60 g
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • BRAUNI
  • maslac - 220 g, na sobnoj temperaturi
  • čokolada - 170 g
  • šećer - 50 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • so - 1/4 kašičice
  • jaja - 4 komada, na sobnoj temperaturi
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni.

Keramički pravougaoni kalup 30/22 cm, obložen papirom za pečenje.

1. Dve vrste topinga

Krem sir i šećer umutite mikserom na krem. Dodajte jaje i vanilu, ponovo umutite na krem i ostavite sa strane.

2. Jagode očistite i isecite na veće kocke. Stavite ih u šerpu sa šećerom i sokom od llimuna na umerenu vatru, mešajte periodično. Kad smesa provri, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 10-15 minuta. Skinite sa vatre, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ova vrsta topinga od jagode možete čuvati u frižideru oko 1 sedmicu.

3. Brauni

Na umerenoj vatri na pari, rastopite čokoladu i maslac. Ostavite sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi.

U posudu sipajte šećr, dodajte rastopljenu čokolad, vanilu i so, mešajte. Dodajte jaja, mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu, dodajte i brašno i ponovo mutite dok ne dobijete glatku smesu.

Smesu sipajte u kalup, poravnajte. Odozgo supenom kašikom uzimajte od krem sira i sravite lopte kao šahovsku tablu, a između njih stavite toping od jagoda.

Drvenim štapićem ili servisnim nožem prođite po kalupu u obliku osmice da dobijete mermerni efekat.

Pecitena 170 stepeni oko 45-50 minuta ili dok ivice braunija ne dobiju zlatnobraon boju, a u sredini da bude mek i vlažan. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi. Isecite na pravougaone komade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: