Pečena pileća leđa sa pečurkama i pirinčem

Pečena pileća leđa sa pečurkama i pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
347
872
26/11/2020
"Priznajemo bez borbe - veliki smo ljubitelji pečenih pilećih leđa sa pečurkama i pirinčem - ali zaista veliki"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 800 g (leđa + bataci)
  • pečurke - 250 g, sveže
  • luk - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • biber - prstohvat
  • dimljena aleva paprika - prstohvat
  • pileći bujon - 1 kocka
  • maslac - 30 g
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 3 grančice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno i zajedno sa ulje i maslacem ih sipajte u posudu za pečenje, Stavite prethodno začinjene kosti sa solju, alevom paprikom i malo bibera.

Isecite pečurke na ivice, dodajte ih u meso i sipajte tri šolje vode.

Izmrvite pileći bujon i prelijte sa malo ulja. Pecite u rerni oko 30 minuta, nakon toga izvadite i dodajte oprani pirinač.

Vratite u rernu dok se ne dobije hrskava korica i ostavite piletinu sa pirinčem na masnoći.

Pospite peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar