Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Upleteni milibrot končane strukture

Upleteni milibrot končane strukture

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Upleteni milibrot končane strukture
Fotografije: Draga Misheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Ove godine nećete imati problema sa pripremom ukusnog milibrota končane strukture, zato što vam dajemo tačan recept za njega"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada (1 žumance za premazivanje)
  • sveže mleko - 250 - 300 ml
  • šećer - 175 g
  • zaslađivač - 2 supene kašike, tečni
  • mast - 1/2 šolje (maslac, ulje i mast)
  • vanila - 2 kesice
  • limun - 1 komad (kora)
  • pomorandža - 1 komad (kora)
  • suvi kvasac - 7 g
  • brašno - 900 g
  • šećer - 100 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U malu posudicu sipajte 1 šolju toplog mleka, 2 supene kašike šećera, suvi kvasac i 3 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite da se kvasac aktivira.

Odvojte jedno žumance od jajeta, koje će biti za premazivanje, dodajte 2 supene kašike svežeg mleka i nekoliko kapljica ulja.

Umutite jaje sa šećerom i mlekom, izrendajte koru limuna i pomorandže (bolje na krupnije rende).

Prosejte brašno, napravite kladenac i sipajte smesu i aktivirani kvasac.

Velikom kašikom počnite da mešate dok mažete. Istopite maslac sa mašću i dodajte u njih ulje malo više od polovine šolje za čaj.

Počnite sa mešenjem, tako što postepeno dodajete masnoću. Radna površina ili sto treba da budu masni i ruke takođe, mesite, dodajete i razvlačite testo. Tako dok ne dobijete meko, ali i rastegljivotesto za milibrot.

Ostavite ga da naraste, nakon čega razdvojte u lopte prema oblicima koje imate.

Oblikovala sam milibrota, tako što sam ukrštala 4 fitilja, kao da pletete korpicu u centru, a na kraju ih zavijate u jednom smeru, a krajeve savijate ka dole.

Ostavljate da narastu i udvoje svoj obim, nakon čega premazujete jajetom i posipate šećerom.

Upleteni milibrot končane strukture pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Recept za mekani milibrot je gotov, neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: