Način pripreme
Priprema testa:
Vodu, ulje i malo soli prokuvati. Kada prokuva dodavati postepeno brašno. mešati mikserom žicama za testo sve dok se ne zgusne, a to je jako brzo.
Skinuti sa vatre i odmah posle dva tri minuta dodavati jedno po jedno jaje tako što dodate jedno jaje, mešate smesu dok se ne ujednači pa tek onda dodajete sledeće. Mešati mikserom žicama za testo, može i ručno, varjačom. Ostaviti testo da se skroz ohladi.
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Špricem ili kašikicom praviti krofnice veličine koje želite, nemojte da budu prevelike jer testo dosta naraste tokom pečenja.
Staviti krofnice da se peku prvo 10 minuta na 200 stepeni a onda još oko 30 minuta na 180 stepeni.
Priprema krema:
Od litre mleka odvojiti oko 150 ml a ostatak staviti da se kuva sa 4 kašike šećera. Umutiti žumanca, gustin, ostatak šećera i vanilu sa 150 ml mleka. U smesu dodati jednu šolju mleka koje je prokuvalo, izmešati pa vratiti u kipuće mleko. Kuvati 2, 3 minuta stalno mešajući, skloniti sa vatre pa dodati maslac i dobro izmešati.
Ostaviti da se skroz ohladi i stegne, najbolje u frižider. Hladnu kremu izmiksati.
Hladnim krofnicama odseći vrhove, puniti ih kremom, vratiti gore poklopce i posuti šećerom u prahu.