Princes krofne

VecaVeca
Šef kuhinje
7123982k3329
Princes krofne
Fotografije: Veca
1 / 3
26/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
65 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Jedna od naših omiljenih poslastica!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 250 ml
  • maslac - 125 g
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 150 g
  • prašak ze pecivo - 1 kesica
  • jaja - 4 komada
  • Za fil
  • mleko - 700 ml
  • žumanca - 3 komada
  • puding od vanile - 2 kesice
  • šećer - 8 kašika
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • maslac - 125 g
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo (krofne): U šerpu staviti maslac, dodati vodu i staviti šerpu na vatru. Mešati dok se maslac ne otopi. Dodati šećer, so, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ukuvati.

Kad smesa dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da se smesa ohladi. Dodati jaja i umutiti mikserom.

Smesu za testo staviti u špric i istiskivati krofne u pleh obložen pek-papirom. Možete ih stavljati i kašikom..Peći na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.

U šerpu usuti 600 ml mleka i staviti na vatru da provri.

Zasebno, u 100 ml hladnog mleka razmutiti puding, šećer, vanilin šećer, žumanca i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje. Ukuvati u vrijuće mleko.

Kad smesa dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da se smesa dobro ohladi. Ohlađenu smesu umutiti mikserom, dodati omekšali maslac sobne temperature i dobro umutiti mikserom.

Krofne iseći na pola, naneti fil, preklopiti sečenim delom (kapom).

Princes krofne posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Belanca nemojte bacati, već od njih napravite puslice i dobićete još jednu poslasticu. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: