Način pripreme
Od sastojaka umesite meko testo.
Razvijte ga na nabrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 1 cm i pomoću čaše isecite odvojene buhtle - krofnice.
Ostavite ih na radnoj površini 15 minuta da narastu.
Ispržite buhtlice u zagrejanom ulju prvo sa jedne, posle sa druge strane. Imajte u vidu da ove buhtlice brzo budu gotove, naduju se kao balončići i ne treba ih prepržavati.
Ove buhtle balončići mogu prosto tako da se posluže, da ih pospete sa malo šećera u prahu i ukrasite omiljenim slatkom.
Ako želite, možete ih poslužiti i u obliku punjenih krofnica sa kremom.
Za krem umutite brašno, skrob sa malo vode ili mleka da se dobije kaša.
Mešajte i kada se mlečni krem zgusne, skinite sa ringle. Aromatizujte vanilom.
Ovim kremom napunite buhtlice pomoću fišeka sa oštrim krajem - tako postaju kao krofnice. Ponovo možete posuti šećerom u prahu.
Varijanta je takođe da pola krofice potopite u istopljenu čokoladu, što ja nisam uspela da uradim, jer smo ih sve pojeli sa šećerom u prahu.