Način pripreme
Za testo: Ručnom žicom za mućenje razmutiti domaću svinjsku mast, šećer i vanilin šećer. Dodati jaja, žumance, mlevene orahe i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo.
Testo staviti u najlon kesu i ostaviti u frižider da odstoji pola sata.
Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u krug.
Okruglom modlom ili čašicom zs rakiju iz testa vaditi vanilice.
Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Peći na 180 stepeni 10-15 minuta.
Gotove vanilice izvaditi uz rerne i ostaviti da se dobro ohlade.
Spajati ih džemom, valjati u šećer u prahu, servirati i poslužiti.
Napomena: Koristila sam domaći džem od kajsija.Nekako su mi tako najukusnije.Vi možete koristoti bilo koji džem, marmeladu-po sopstvenom izboru. Čuvajte ih u limenoj kutiji.
Probajte, prijatno!
Komentari